Wigan: 3 – West Ham: 2

Yayınlandı: Mayıs 15, 2011 / Futbol
Etiketler:, , , ,

 VE WEST HAM DÜŞTÜ …

İnanılmaz bir maçtı. Nasıl oldu, neden böyle oldu anlaşılması gerçekten zor. Vardığım sonuç  ” herşey olması gerektiği için olur “. Bu kadar “mistik” bir maç izledi futbolseverler. Böyle maçları seyirciler her zaman izlemek ister. Ama West Ham United, Wigan deplasmanında aldığı 3-2′ lik yenilgiyle ligi son sırada tamamlayarak, ligden düştü.

Maç Wigan’ ın çılgınca ataklarıyla başladı. İlk beş dakika içinde üç pozisyon bulan Wigan, West Ham kalecisi Robert Green’ i bombardımana tuttu. Yaklaşık 4500 West Ham taraftarı ilk beş dakikada büyük bir endişe içindeydiler. 13. dakikada kazanılan kornerden sonra devam eden pozisyonu Demba Ba gole çevirince, West Ham United taraftarı büyük bir gol sevinci yaşadı. West Ham bu golden sonra daha rahat oynamaya başladı. İlk beş dakikanın aksine, özgüvenli idiler. Maç başladıktan 13 dakika sonra gol bulan West Ham, attığı bu golden de 13 dakika sonra yine Demba Ba ile bir gol daha buldu. Hitzlsperger ortaladı, topu takip eden Demba Ba harika vurdu. Bu gol Wigan’ın moralini alt üst etti. Maçı yorumlayan Wigan’lılar daha 30. dakikada maçtan çıkıp gitmek istediklerini belirtiyorlardı. 33. dakikada West Ham üçüncü gole o kadar yakındı ki, top girmek istemedi. Geride kalan sürede gol gelmedi, ilk yarı 2-0 West Ham’ın lehine bitti. İlk yarıdaki bu sonuçla West Ham bir üst sıraya yükseliyor, Wigan son sıraya düşüyordu. Her şey bir sonraki maça kalıyordu ve hala umut vardı.

Ama…

İkinci yarı …

Wigan iki değişiklikle ikinci yarıya başladı. Wigan yine fırtına gibi başladı. Daha ikinci yarının ilk dakikası dolmadan öyle bir pozisyon buldular ki, Spector eğer bir santim başka yerde olsaydı, maç 2-1’e gelecekti. Bu atakları daha da sıklaştıran Wigan, 57. dakikada N’Zogbia harika bir vuruşla farkı bire indirdi.  Bu golden sonra Wigan daha da saldırdı ama defansta açıklar vermeye başladı. Bunlardan birinde inanılmaz bir pozisyon bulan West Ham, maçın kırılma anını yakaladı. İkiye bir defansı yakalayan Demba Ba topu kaleciye nişanladı. 69. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Sammon Wigan’a beraberliği getirdi. Watson harika bir pas verdi, Sammon topla buluştu ve çok şık vurdu. Skor 2-2’ye gelince Avram Grant oyuna müdahale etti, oyuna Carlton Cole girdi. West Ham saldırdı, Wigan saldırdı. West Ham topa hakim olamadı, Wigan saldırdı. Wigan top kaçırdı, West Ham saldırdı. Doksan dakika sonunda hakem 7 dakika uzatma verdi. İlk dakika geçti, ikinci dakika geçti, topla buluşan N’Zogbia şık bilek hareketleriyle topu düzeltti, döndü ve o kadar sert vurdu ki; adeta West Ham kalesine füze gönderdi. Green sadece izledi ve West Ham ilk yarısını 2-0 önde kapadığı maçı 3-2 kaybetti.

Bu sonuçla West Ham United, altı sezon önce yükseldiği ligden düştü. Wigan içinse hala umut var. Haftaya yapacakları maçı kazanırlar ve Birmingham kaybederse, Wigan ligde kalabilir ve West Ham’ ın yapamadığını yapabilir.

Yorum bırakın