2011 Türkiye Kupası /Şampiyon Beşiktaş

Yayınlandı: Mayıs 12, 2011 / Futbol
Etiketler:, , , , ,

 2011 Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş oldu. Finalde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’u normal süresi 2-2 biten maç sonunda, penaltı atışlarıyla 6-5 yenen Beşiktaş tarihinde dokuzuncu kez bu kupayı kazandı. Kayseri Kadir Has Stadında yapılan finali kazanan Beşiktaş,  yeni teknik direktörü Tayfur Havutçu  ile ilk kupasını da kazanmış oldu.

Maçın ilk dakikalarında daha yüksek tempo ile oynayan taraf İ.B.B. idi. Beşiktaş ise taktik gereği düşük tempolu ve kontrollü bir oyunu tercih etti. Maçın başlarında İ.B.B. daha atak gözüktü. Bu ataklardan eli boş dönen İ.B.B.’ nin defansı arkada geniş alanlar bıraktı ve kalesinde tehlikeler yaşamaya başladı. 33. dakikada Manuel Fernandes’in ortasında topla buluşan Quaresma güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. Bu golden sonra daha atak oynayan İ.B.B. etkili ataklar yaptı. Bu ataklardan birinde İskender ile gol bulan İ.B.B. ofsayt nedeniyle beraberliği yakalayamadı. İlk yarının son atağında ise Simao, Hasagiç’i geçemedi. İlk yarı Beşiktaş’ ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya İ.B.B. yine daha atak başladı. Beşiktaş defansını zorlayan bu ataklardan birinde Mehmet  Aurelio, İskender’i ceza sahası içinde düşürdü ve hakem penaltıya hükmetti. 52. dakikada İbrahim Akın penaltıyı gole çevirdi. 1-1 den sonra iki takım da önemli pozisyonlar yakaladı ve bu pozisyonlardan birinde, ikinci yarı oyuna dahil olan Gökhan Ünal, Necip Uysal’ın hatasıyla topu önünde buldu, güzel bir vuruş yaptı, takımının ikinci golünü attı. 68. dakikada gelen bu golden sonra Beşiktaş İ.B.B. kalesine yüklendi. 78. dakikada kazanılan serbest vuruş sonrasında Manuel Fernandes’in ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Sivok maça beraberliği getirdi.  Bu golden sonra önce İ.B.B., sonra Beşiktaş net fırsatları harcadı ve normal sürede başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi ve uzatmalara geçildi.

Uzatmalarda Beşiktaş fizik gücü avantajını kulandı ama golü bulamadı. On beşer dakikalık iki uzatmada da gol olmayınca seri penaltılara geçildi.

Penaltı vuruşları sonrasında maç 6-5 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi ve kupayı Beşiktaş kazandı.

Yorum bırakın